وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در مراسم سی و دومین سال تاسیس دانشگاه جامع علمی کاربردی گفت: دانشگاه جامع علمی کاربردی بخشی از جورچین علمی کشور است که نقش خود را به خوبی انجام داده و در آینده با مدیریت شایسته آقای دکتر بلندی رئیس این دانشگاه با پویش، پالایش و پیرایش رشتهها ، بستر اثربخشی خود را در کشور افزایش دهد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه جامع علمی کاربردی، دکتر زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در این مراسم ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای انقلاب، دوران دفاع مقدس، حریم و حرم، سلامت و امنیت، سالگرد تأسیس دانشگاه جامع علمی کاربردی را تبریک گفت و اظهار امیدواری کرد این دانشگاه منشأ خیر و برکات فراوانی باشد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری بیان کرد: ما در پی رستاخیز علمی هستیم که تحریم را تبدیل به فرصت کنیم. دانشگاه جامع علمی کاربردی نیز باید با پویش، پالایش و پیرایش رشتههای تحصیلی، بستر اثربخشی خود را در کشور افزایش دهد.
وی افزود: آرزو دارم این دانشگاه شرایطی ایجاد کند که دانشجویانی که رشتههای نظری را در دانشگاههای جامع و صنعتی مطالعه میکنند و علاقمند هستند بتوانند همزمان یک رشته مهارتی را نیز در این دانشگاه بگذرانند.
دکتر زلفی گل با اشاره به گزارشی از فعالیتهای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب اسلامی در بیانیه گام دوم عنایت ویژهای به علم و فناوری داشتهاند. در این بیانیه رهبر فرزانه انقلاب نکاتی را نمایان کردهاند از جمله آنکه استعداد علم در کشور ما بالا است، ما در پی رستاخیز علمی هستیم، تحریم را تبدیل به فرصت کنیم و اینکه ما باید سنگ بنای یک انقلاب علمی را بنهیم.
وی تأکید کرد: بر اساس بیانات رئیس جمهور، باید بهرهوری در آموزش عالی را جدی بگیریم، دانشگاههای پیشرو به جای دانشگاههای پیرو داشته باشیم و همچنین تلاش کنیم که تصمیمسازی و تصمیمگیری در کشور دانشبنیان باشد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تصریح کرد: در سند تحول دولت مردمی اولویتهایی که مرتبط با وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بوده را احصا کردهایم و اساس این تحول را راهکار بزرگان در نظر گرفتهایم مبنای تحول را دانش، دانایی و دینداری در نظر گرفتهایم زیرا منجر به دانایی، توانایی و پویایی میشود.
وی افزود: دانا به شخصی اطلاق میشود که هم علم و هم عقل دارد و وجهه مشترک این دو تجربه است لذا کسی که دانایی و دانش نداشته باشد و دین باور نباشد توانایی بهرهمندی از امکانات را ندارد، اگر بخواهیم از استعدادها و منابع استفاده کنیم باید دارای دانایی باشیم. دانایی با گذر زمان افزایش مییابد و با برنامهریزی درست میتواند سرعت آن افزایش یابد.
دکتر زلفی گل اظهار داشت: ما به دنبال جامعه دانا هستیم. جامعهای که عقل و علم بر بستر قانون ملاک باشد ، عقل، قانون و علم باید در زیست بوم فرهنگی مناسب شکل میگیرد بزرگترین سرمایه هر کشور فرهنگ آن کشور است.
وی خاطرنشان کرد: در مدیریت جامعه باید هم روی کنترلهای فردی و هم روی کنترلهای بیرونی برنامهریزی کرد. کنترلهای درونی مانند دین باوری، اصول دین فروع دین و حلال و حرام و کنترلهای بیرونی مانند قانون، نظارت و فرهنگ است.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری عنوان کرد: مشکل مزمن کشور ما ناهمسویی منافع ملی با منافع فردی است؛ این مشکل باید از سوی مجلس شورای اسلامی مد نظر قرار گیرد. باید تلاش کنیم قوانین و مقررات به منافع ملی و فردی همسو باشد البته در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری سعی شده در تصویب آیین نامهها استخدام و ترفیع منافع ملی و فردی مدنظر قرار گیرد و کمیتهای را در هیئت امنا تشکیل دادیم که این موارد را رعایت کند.
وی در ادامه سخنان خود اظهار داشت: ما باید در آموزش عالی و زیست بوم علوم، تحقیقات و فناوری همه بازیگران را ببینیم.
دکتر زلفی گل گفت: در جورچین علمی کشور که دانشگاه جامع علمی کاربردی یکی از آنهاست پژوهش یکی دیگر از این تکهها ولی قلب جورچین محسوب میشود. ما باید به تحقیقات کاربردی، بنیادی و توسعه ای در بحث پژوهش توجه کنیم.
وی افزود: باید دانش تاریخ را بدانیم؛ علم تاریخ، یک سرمایه است. تجربه را باید ارزان بخریم و لذا باید از تجربه دنیا استفاده کنیم.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به دیپلماسی علمی و کار تیمی اشاره کرد و گفت: مشارکت هر امری را موفق میکند.
وی با اشاره به اینکه دانش و علم به انسان قدرت میدهد و سرمایهگذاری روی علم مزیتهای جدید ایجاد میکند گفت: شرکتی دانش بنیان در دانشگاه ارومیه توانسته از آب شور استفاده کند و موفق به تولید یک بذر ماهی شده که هر کیلوی آن بین ۵۰ تا ۶۰ دلار ارزش دارد.
دکتر زلفی گل در پایان سخنان خود با بیان اینکه نمایه و نمایانی علم یک اصل است؛ گفت: دانش علم سنجی، رشته اثربخشی است و ما در این راستا سامانه دانا را در isc تاسیس کردیم.
اشتراک گذاری